Curtile cu pavaje, locuri de odihna si de recreere

Multe din modalitatile de a ne aranja exteriorul casei ne sunt acum din ce ce in ce mai la indemana si asta datorita pretului tot mai mic pe care il au , acest lucru pe langa faptul ca s-a demonstrat in tim ultilitatea si rezistenta lor. Pe piata constructiilor, procentul cererilor pentru case este foarte ridicat.
De aceea, amenajarea curtii si a gradinii este foarte importanta. Modalitatile de delimitare a acestor doua spatii sunt diverse. Una dintre ele este pavajul curtilor sau al aleilor pietonale. Zona pavata este esentiala pentru orice curte. Cand este amplasata la locul potrivit, ea nu pune nici un fel de problema. Este ideala pentru orice tip de vreme si este folosita tot timpul anului. Punctul de plecare in aranjarea unui pavaj este crearea fundatiei.

Daca zona este folosita pentru depozitarea unor obiecte grele sau parcarea masinilor, este nevoie de o fundatie solida. Cele mai indicate modalitati de pavare a curtii, mai ales in cazul aleilor de masina, este cu montarea placilor de sapa. Pe pamantul bine tasat se toarna o placa de ciment si nisip. Dupa 24 de ore, pe aceasta placa se aplica un strat gros de aproximativ 10 cm de nisip amestecat cu ciment. Se taseaza bine si se monteaza placutele. Seara, spatiul pavat astfel se uda foarte bine. Abia dupa 12 ore pavelele sunt presarate cu un amestec de ciment.

Acesta se intareste in timp cu apa din nisipul din stratul aflat dedesubtul pavelelor. Materiale mai mari de pavaj sunt lespezile, care se folosesc pentru a da o infatisare simetrica fata de materialele mici. Acestea pornesc de la caramizi, beton, lespezi din caramizi, pavele din granit si beton, ajungand pana la diferite tipuri de bolovani. Stilurile de pavare sunt diferentiate atat in functie de materialul folosit, cat si de forma data pavajului (simetric, zig-zag, pavare in spirala). Exista numeroase sisteme de pavaj gata modelate si de obicei sunt livrate cu bordura si elemente curbate. Treptele pot fi o importanta trasatura decorativa in curtea si gradina dumneavoastra.
O impresie foarte placuta poate fi creata cu trepte construite pe latimea intregii gradini si prin introducerea de spatii cu plante si grupuri de ghivece. Ghivece ce vor avea ca efect imprejmuirea spatiului creat a�?artificiala�? cu o zona verde ce in final vor omogeniza intregul continut al exteriorului casei. Astfel ca vom beneficia de un loc extrem de bine pus la punct ce va avea propria lui savoare naturala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

free vector