Lucruri de care ai nevoie sa iti pui pavele

Arhitectura este o disciplina destul de stufoasa cand stai sa te gandesti ca de-a lungul timpului au existat o gramada de arhitecti si multe posibilitati de a dezvolta directii in arhitectura, astfel ca directiile au dat concepte si conceptele la randul lor au dat case, forme , idei. Aceste idei insa nu sunt atat de accesibile unui om de rand, si asta din cauza sumelor pe care trebuie sa le investesti in a mobila atat interiorul cat si exteriorul unei case. Dincolo de aceste lucruri trebuie insa sa ai in vedere ca exteriorul nu este deloc usor de construit, asa cum multi cred. Solutiile variaza de la o curte de beton pana la cele cu pavele, cele din urma au avantaje destul de multe pentru ca in cazul in care vrei sa faci reparatii in curte trebuie sa le si demontezi, apoi dupa demontaj, economic ar fi sa le si poti monta la loc, fara sa mai ai cheltuieli suplimentare.

Cheltuieli ce ar putea fi folosite pentru a cumpara alte lucruri pentru casa in afara de pavaj. Toate acestea depind si de spatiu si de ideile proprietarului ce pot fi acordate in functie de buget si cerinte de amenajare. Conteaza extrem de mult bineinteles ca sa ai acces la preturi pavele competitive , motiv pentru care trebuie sa gasesti o varianta destul de accesibila ca pret si calitate pentru casa ta. Si aici daca stam putin sa ne gandim in tara noastra gasim numeroase firme producatoare ce poti sa le contactezi, insa trebuie sa afli din timp inainte sa faci comanda cam ce materiale folosesc ei la pavaje pentru ca sa poti vedea daca ele sunt calitative si vor reziste in timp.

Bineinteles ca rezistenta depinde de mai multe lucruri , un exemplu ar fi montajul, acest montaj trebuie sa respecte mai multe conditii constructive. Conditiile trebuie sa respecte de exemplu grosimea stratului suport ce trebuie sa fie in medie de 5-6 cm pentru a conferi rezistenta montajului. Rezistenta trebuie sa intelegem ca depinde in mod strict de grosimea stratului suport si apoi in ultimul rand calitatii pietrei de pavele. Materialul de baza pentru a face pavaje este de regula praful de piatra, si ai nevoie de o masina capabila sa il vibreze asa cum trebuie pentru ca pavela sa nu aibe goluri de aer, si astfel sa nu aibe vicii de constructie ce pot duce in timp la spargerea pietrei.

Apa de ploaie este un dusman redutabil al curtilor pavate, si motivul este unul simplu. Daca nu este respectata planeitatea la montaj apa poate balti si ca atare acestea pot suferi diferite probleme ce in timp conduc catre valurirea pavelelor si ca atare la baltirea apei in curte, acest lucru in afara de faptul ca apa este un inamic declarat al pavajelor, ea trebuie astfel sa se scurga cat mai repede de pe ele in niste rigole si sa fie directionata intr-o canalizare sau o zona destinata sa capteze apa .

Astfel ca puteti feri pavajele de acest inconvenient. Cum era de asteptat puteti comanda si rigole ce se vor potrivi atat ca forma cat si ca nuanta cu pavajele din curtea dvs. Astfel ca trebuie sa cautati o companie capabila sa vi le produca si sa le si monteze atat pavajele cat si rigolele.

One response on “Lucruri de care ai nevoie sa iti pui pavele

  1. Tudor Adrian says:

    Pavajul din ce am observat se monteaza mai usor decat o gresie de exterior,nu?
    As putea elimina adezivul CM 17 de exterior care costa un sac de bani fiindca pavajul se poate pune mai simplu doar pe nisip si ar rezista mult mai bine???
    Ce model imi recomandati pt trafic auto usor intr-o zona de cca 85mp si trafic pietonal cca 40mp?As vrea ca iarna sa nu alunec ca pe gresie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

free vector