Pavaje versus gresie de exterior

Pavele Pavaj Pavaje Dale Orient

Nu stiu cati dintre voi v-ati montat gresie de exterior la casele pe care le aveti dar stiu ca eu personal am vazut-o destul de des pe la casele persoanelor pe care le cunosc. Insa desi le-am vazut am auzit de la fiecare dintre ei un set de plangeri vizavi de acest subiect motiv pentru care m-am gandit sa scriu acest articol si sa ajut pe cei ce se gandesc sa achitioneze si sa monteze asa ceva ca nu este un lucru atat de bun.

Vom incepe cu lucrurile de baza si anume dupa nume, gresia este un portelan, o calitate comuna a portelanurilor este ca se sparg foarte usor, acum nu spune nimeni ca scapa zilnic ciocanul pe gresia de exterior dar ganditi-va ca reprezentantele sexului frumos ce va vor trece pragul vor trebui sa li se smulga tocurile , neplacut nu? Lucrurile se pot complica intradevar si atunci cand chemati un instalator sau pe cineva sa va faca diverse reparatii, intradevar din neglijenta poate sa scape un obiect dur si greu pe gresia dvs si o placa o sa se sparga. Va veti spune ok, o inlocuiesc. Atunci ne intoarcem la faianta , de cate ori ati gasit o nuanta identica cu cea pe care ati pus-o jos?

Va spune eu, niciodata pentru ca din pacate gresia pe care o puneti , mai ales cea de exterior are o mica problema si anume din cauza razelor solare acesta schimba pigmentul placii si nu veti putea niciodata obtine o mixtura de culoare ca se puteti inlocui cu succes gresia aceea, unui ochi avizat nu va putea scapa problema, si dvs veti simti mereu ca cineva se va uita mai mult in coltul acela, pentru cei ce au case extrem de scumpe , cerintele in ceea ce priveste perfectiunea sunt destul de mari.

Asa ca am sa recomand un material mai bun si anume pavajul obisnuit. Motivul este cat se poate de simplu. Pavela este din beton, iar acesta rezista la socuri mai mari, nu se decoloreaza atat de usor, deci in cazul in care o spargi poate fi schimbata, si nu in ultimul rand se poate demonta imediat si poate fi schimbata fara sa zgariati , sa deteriorati sau chiar sa schimbati si pavelele de langa, de fapt o puteti schimba pe toata intr-un timp record daca doriti si puteti refolosi placile fara a fi nevoie sa cumparati altele. Mult mai practic spun eu si mult mai eficient fata de gresia de exterior.

3 responses on “Pavaje versus gresie de exterior

 1. Adrian says:

  Pavajele au intotdeauna un avantaj destul de clar in fata gresiei de exterior si asta din cauza faptului ca nu sunt atat de casante si atat de usor de zgariat ca gresia, nu merita intradevar investitia in gresie de exterior.

 2. Shobi says:

  Trebuie sa recunosc ca si gresia de exterior arata destul de bine, dar cum vad eu lucrurile trebuie ca zona sa fie acoperita pentru ca gresia asta sa fie protejata .

 3. Christian Robert says:

  Salut “Shobi”!
  Eu ca si inginer constructor ar opta pentru pavaj din start.
  Am gasit mai sus un articol interesant si foarte aproape de realitate.Intr-adevar gresia nu are sanse in fata pavajului la ciclurile de inghet/dezghet!!!Plus ca…PAZEA!!!Sansele sunt tot mai mari ca iarna sa-ti rupi picioarele pe gresie(mai ales pe cea portelanata!
  Incearca pavajul antiderapant ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

free vector